Wandeltochten

Datum/Tijd Evenement
7 augustus 2021
10:00 - 12:00
Wijkwandeling Rokkeveen/Floriade
Nog 14 plaatsen beschikbaar

Deze wandeling gaat langs de pareltjes van de Floriade 1992. Weliswaar is een groot deel van het terrein bebouwd, maar er zijn nog mooie onderdelen bewaard gebleven, zoals het Rosarium (recent vernieuwd) en de Floraplas met haar fotogenieke boomeilandjes.

Ook de architectuur van de bebouwing komt aan bod. Een hoogtepunt van deze wandeling is een kijkje binnen in de watertoren  ”De 10 Gemeenten”.

Klik hier om te reserveren

1 september 2021
10:00 - 12:00
Jacques van Oosterom route
Nog 13 plaatsen beschikbaar

Dit is een hele speciale wandeling. Als eerbetoon aan de in 2019 overleden J. van Oosterom, een van de grondleggers van de Stadsgidsen, hebben wij een wandeling samengesteld langs panden door het oude Dorp, die een link met Jacques hebben. En dat zijn er heel wat! Ook de anekdotes die daarbij horen, zullen wij u niet onthouden.

Klik hier om te reserveren

4 september 2021
10:00 - 12:00
Wijkwandeling Segwaert
Nog 15 plaatsen beschikbaar

Als u aan deze wandeling meedoet, wel goed de gids in de gaten houden, want verdwalen gaat makkelijk in deze wijk. U zult verrast zijn van de diversiteit in architectuur en over het vele groen in deze wijk. Woonerven, hofjes, dreven, alles vindt u in Segwaert. Alleen geen lange rechte straten. Dat maakt deze wijk ook zo intiem. Start en finish zijn in het Hof van Segwaert, ooit perenboomgaard, nu een stadslandbouwbedrijf, gerund door vrijwilligers.

Klik hier om te reserveren

8 september 2021
10:00 - 12:00
Rondom de Dobbe
Nog 15 plaatsen beschikbaar

De Dobbe ligt precies op de scheidslijn tussen Oud en Nieuw Zoetermeer. Ook twee verschillende werelden: Het dorp en de Stad. Al wandelend rondom deze plas, neemt de gids u mee naar Zoetermeer van weleer, maar laat u ook kennismaken met het Zoetermeer van nu.

Klik hier om te reserveren

15 september 2021
10:00 - 12:00
“De Horre”/Schinkelweg
Nog 15 plaatsen beschikbaar

Alleen oud Zoetermeerders kennen nog “de Horre”. Een buurtschap tussen de Schinkelweg en de Bleiswijkseweg, wat enkele tientallen jaren geleden volledig zelfvoorzienend was. En groot deel van de huizen is er nog en de gids vertelt u alle ins en outs van dit buurtschap. Ook laat hij u de interessante panden aan de Schinkelweg zien, waaronder het pakhuis van Verheul, waar in de 2e Wereldoorlog  een hele verzameling aan surrogaatproducten werd gemaakt.

Schinkelweg met bushalte Citosa bij de oude losplaats; links Den Hoorn nr. 3, nr. 1 en Schinkelweg nr. 77 en lager. Foto van het HGOS en/of Beeldbank Zoetermeer

Klik hier om te reserveren

22 september 2021
10:00 - 12:00
De Zuivel en Boterwandeling
Nog 15 plaatsen beschikbaar

“Zoetermeer Boterstad ” Dit predicaat heeft decennialang onze stad gesierd. En niet voor niets. Waarom werd Zoetermeer nou zo beroemd om z’n boter? En wie waren nou die grote boterbaronnen? De wandeling voert vnl. door de 1e Stationsstraat, de Boterstraat. Ook brengen we een bezoek aan de Pelgrimskerk, die bij vele Zoetermeerders beter bekend stond als de Boterkerk.

Klik hier om te reserveren