Fietstochten

Datum/Tijd Evenement
11 augustus 2021
10:00 - 12:00
De Nieuwe 3manspolder
Nog 14 plaatsen beschikbaar

Nieuw in ons programma. U wordt rondgeleid door een gids die zijn hele leven in deze polder gewoond heeft en alle details van vroeger maar ook van nu weet. Het is indrukwekkend om te zien hoe  dit gebied is omgetoverd tot een waterbergingsgebied, maar ook zeer aantrekkelijk is voor recreatie. We starten op de camping de 3 Morgen en fietsen het hele gebied rond.

Klik hier om te reserveren

14 augustus 2021
10:00 - 12:00
Boerderijentocht
Nog 14 plaatsen beschikbaar

Een fietstocht langs monumentale boerderijen en door schitterende natuur. Onze gids neemt u mee naar het Zoetermeer van een paar honderd jaar geleden, maar laat u ook het moderne Zoetermeer zien. Enkele boerenbedrijven hebben hun bedrijf voor ons opengesteld, dus in deze tocht ook een kijkje achter de schermen.

Klik hier om te reserveren

21 augustus 2021
10:00 - 12:00
Molentocht
Nog 15 plaatsen beschikbaar

Een combinatie van mooie natuur in en rond Zoetermeer en het bezoek aan 2 of 3 molens. Op deze fietstocht gaan we 2 of 3 monumenten bezoeken.
Een daarvan is het juweel “Zelden van Passe”, de molen die u ziet aan uw rechterhand langs de A4 richting Amsterdam. Waar de naam vandaan komt, zal de gids u uitleggen evenals andere boeiende details onderweg.

Afgeknotte molens in de polder. Foto afkomstig van HGOS en/of de beeldbank Zoetermeer

 

Klik hier om te reserveren

2 oktober 2021
10:00 - 12:00
Leidens ontzet
Nog 15 plaatsen beschikbaar

We starten bij Boerderij “Geertje” en fietsen langs de plaatsen waar in 1574 historische  gebeurtenissen plaatsvonden die uiteindelijk leidden tot de bevrijding van de stad Leiden.  De gids vertelt u welke rol Zoetermeer hier in speelde. Het is moeilijk voor te stellen dat we gaan fietsen door gebied wat toen helemaal onder water stond.

Boerderij en café van Olsthoorn aan het eind van de Broekweg, nu Aziëweg, gezien vanuit Zoeterwoude. De brug ligt over de Noord Aasche Vliet en is eind jaren 1960 vervangen door een betonnen brug. Hier ligt sinds 2012 de Geuzenbrug. Bron foto: HGOS en /of Beeldbank Zoetermeer.

Klik hier om te reserveren