Praathuis taalwandelingen

“Toekomstige wandelaars”

In de Nieuwsbrief van maart 2021 schreven we al over onze plannen om jullie aan het wandelen te krijgen.
Nee, niet zomaar wat rondlopen, we willen PraatHuis-Taalwandelingen met jullie maken. We hopen daarbij dat jullie tijdens de wandeling de Nederlandse taal oefenen.

Jullie hebben nu lang genoeg thuis moeten zitten.
We hebben daarom enkele vrolijke, frisse lente- of zomerwandelingen voor jullie gemaakt met leuke opdrachten en interessante informatie over je eigen stad.

De opzet is dat de taalwandeling wordt gedaan door 2 personen: één anderstalige en één taalmaatje. Een taalwandeling start op een afgesproken punt (bijvoorbeeld het Stadhuisplein/Forum) en samen ontdek je de omgeving of je eigen stad. 

De deelnemers krijgen een routekaart, twee routebeschrijving met opdrachten (een voor de begeleider met antwoorden en een voor de anderstalige) en een korte handleiding. De wandelingen zijn gemiddeld 2,5 km lang. Per wandeling moeten enkele eenvoudige opdrachten door de anderstaligen worden uitgevoerd en die worden gelijk door de begeleider zo nodig gecorrigeerd. Als aandenken aan de gelopen route krijgen de deelnemers een kleine attentie.

Tot nu toe hebben we 3 routes beschikbaar en we werken aan meer. Ook Piëzo heeft routes beschikbaar. We hopen dat jullie binnenkort op een van deze routes van start kunnen gaan.

Grijp de kans om met je anderstalige op een gezonde wijze Nederlands te praten en samen en passant wat meer over je stad te weten komen.

Taalmaatjes, anderstaligen, begeleiders en belangstellenden meld je aan bij het PraatHuis op ons e-mailadres:

praathuis@gildezoetermeer.nl

Samen met mooi weer in de buitenlucht Nederlands praten ….  en ook nog eens bijzonderheden over Zoetermeer leren. Kan het beter: Gezond en leerzaam!?

En als het straks nog lukt een TaalTuin toe te voegen dan zijn we helemaal gelukkig.

We hopen dat jullie massaal zullen reageren. Blijf gezond en tot ziens.

Het PraatHuisteam,
Shirly, Georgette, Manel, Gerda en Cees:
praathuis@gildezoetermeer.nl,      

Telefoon: 079-3619530