Gilde Stadsgidsen

Contactpersoon : Coördinator a.i. Gilde Stadsgidsen is Jan Henneken
Telefoon : 06-37249956
E-mail : stadsgidsen@gildezoetermeer.nl

Beste Zoetermeerders,

Wij werken aan het programma van de stadsgidsen voor 2022. Hopelijk kunnen we in 2022 weer een volledig seizoen draaien van april t/m begin oktober. O.a. via deze pagina houden wij op de hoogte van de ontwikkelingen.

Wat wel mogelijk blijft is ( afhankelijk van beperkingen i.v.m. het corona virus ) het organiseren van een wandeling of tocht op verzoek, bijvoorbeeld voor een familie-uitje.

Met vriendelijke groet,

Gilde Stadsgidsen Zoetermeer

Wandelend, fietsend, per koets of boot door en rond Zoetermeer

Gilde Stadsgidsen heeft een kwartet aan mogelijkheden. Kiest u maar! Wat let u, lezer? Trek de wandelschoenen aan en wandel met ons een oude of nieuwe route. Pomp de banden op en geniet van een  mooie  fietstocht, met  een verhaal van de gids.

Boek een koetstocht en neem een suikerklontje mee voor het paard! Laat u langs oude wegen voeren of bekijk het oude dorp van Zoetermeer al rijdend eens vanaf een ander standpunt.

Trek indien nodig een windjack aan, en ga mee op één van onze boottochten. Luister naar het verhaal van de gids als we een gedeelte van de route varen die destijds door de Geuzen is gevolgd om de Spanjaarden weg te jagen bij Leiden en om de uitgehongerde bevolking van de stad te voorzien van haring en wittebrood.

Wilt u als eerste geïnformeerd worden over de activiteiten van de komende maand, neem dan een gratis abonnement op de maandelijkse Nieuwsbrief. Dan boekt u als één van de eersten voor een vaartocht of een koetstocht.

Voor alle boot- en koetstochten is vooraf reserveren (en betalen) verplicht. Bij de wandel- en fietstochten is reserveren niet noodzakelijk, maar wel aanbevolen. Mocht door onvoorziene omstandigheden de tocht niet door gaan, dan zullen wij het door u betaalde inschrijfgeld terugstorten.

Indien u een tocht op een door u gewenste dag en tijd wilt houden, voor uw gezelschap, dan is dat mogelijk. Neem hiervoor contact op middels het “contactformulier” en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Gilde Stadsgidsen heeft een eigen bankrekeningnummer: NL40INGB0009131656.