Gilde Stadsgidsen

Contactpersoon : Coördinator Gilde Stadsgidsen is Edward ten Hooven
Telefoon : 06-53103860
E-mail : stadsgidsen@gildezoetermeer.nl

Beste Zoetermeerders,

Door de huidige ontwikkelingen rondom het verloop van het coronavirus en de hoop dat wij allen zo snel als mogelijk weer kunnen terugkeren naar een ‘normale’ wereld, hadden wij als Stadsgidsen weer een volledig programma voor 2021 samengesteld. Het programma zou gaan lopen van begin mei tot begin oktober met onze bekende mix aan wandelingen, fietstochten, koets- en vaartochten.

Wij hadden daarom gehoopt u deze maand al een beetje warm te maken voor onze tochten in mei. Maar helaas, de gezondheidssituatie en de strikte maatregelen van de overheid m.b.t. Covid 19, laten dit nog niet toe.

Daarom hebben wij besloten om het programma van de maand mei 2021, niet door te laten gaan. Althans niet op dit moment. Waarschijnlijk zullen wij  een deel van deze tochten later in het seizoen inhalen. Dit zullen wij bekend maken via  een extra nieuwsbrief en via onze website, www.gildezoetermeer.nl/stadsgidsen

We hopen ons weer snel bij u te kunnen melden met positief nieuws over onze tochten.

Dus blijf gezond, hopelijk tot snel en met vriendelijke groet,

Bestuur Gilde Stadsgidsen Zoetermeer

Wandelend, fietsend, per koets of boot door en rond Zoetermeer

Gilde Stadsgidsen heeft een kwartet aan mogelijkheden. Kiest u maar! Wat let u, lezer? Trek de wandelschoenen aan en wandel met ons een oude of nieuwe route. Pomp de banden op en geniet van een  mooie  fietstocht, met  een verhaal van de gids.

Boek een koetstocht en neem een suikerklontje mee voor het paard! Laat u langs oude wegen voeren of bekijk het oude dorp van Zoetermeer al rijdend eens vanaf een ander standpunt.

Trek indien nodig een windjack aan, en ga mee op één van onze boottochten. Luister naar het verhaal van de gids als we een gedeelte van de route varen die destijds door de Geuzen is gevolgd om de Spanjaarden weg te jagen bij Leiden en om de uitgehongerde bevolking van de stad te voorzien van haring en wittebrood.

Wilt u als eerste geïnformeerd worden over de activiteiten van de komende maand, neem dan een gratis abonnement op de maandelijkse Nieuwsbrief. Dan boekt u als één van de eersten voor een vaartocht of een koetstocht.

Voor alle boot- en koetstochten is vooraf reserveren (en betalen) verplicht. Bij de wandel- en fietstochten is reserveren niet noodzakelijk, maar wel aanbevolen. Mocht door onvoorziene omstandigheden de tocht niet door gaan, dan zullen wij het door u betaalde inschrijfgeld terugstorten.

Indien u een tocht op een door u gewenste dag en tijd wilt houden, voor uw gezelschap, dan is dat mogelijk. Neem hiervoor contact op middels het “contactformulier” en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Gilde Stadsgidsen heeft een eigen bankrekeningnummer: NL40INGB0009131656.