Gilde Stadsgidsen

Contactpersoon : Coördinator Gilde Stadsgidsen is Jan Henneken
Telefoon : 06-37249956
E-mail : stadsgidsen@gildezoetermeer.nl

Beste Zoetermeerders,

Het is zover!! De beperkingen die het Corona Covid-19 virus ons allen oplegde, zijn dusdanig versoepeld en teruggedraaid, dat wij weer wandelingen en fietstochten kunnen organiseren onder begeleiding van een Stadsgids. De koets- en vaartochten mogen vooralsnog niet, maar misschien wel vanaf half augustus.

Graag verwijzen wij u naar het programma voor de komende maanden op deze website. U kunt zich direct inschrijven en na betaling staat uw inschrijving geregistreerd.

Zoals u van ons gewend bent, bieden wij u vooraf of na afloop van elke tocht een lekker bakje koffie/thee aan.

De groepsgrootte is beperkt tot acht of vijftien personen. De anderhalve meter afstand wordt natuurlijk gerespecteerd!

Wij hopen dat u weer met ons meegaat en verheugen ons daarop!

Kijk snel naar ons programma en schrijf je in!

Met vriendelijke groet,

Gilde Stadsgidsen Zoetermeer

Wandelend, fietsend, per koets of boot door en rond Zoetermeer

Gilde Stadsgidsen heeft een kwartet aan mogelijkheden. Kiest u maar! Wat let u, lezer? Trek de wandelschoenen aan en wandel met ons een oude of nieuwe route. Pomp de banden op en geniet van een  mooie  fietstocht, met  een verhaal van de gids.

Boek een koetstocht en neem een suikerklontje mee voor het paard! Laat u langs oude wegen voeren of bekijk het oude dorp van Zoetermeer al rijdend eens vanaf een ander standpunt.

Trek indien nodig een windjack aan, en ga mee op één van onze boottochten. Luister naar het verhaal van de gids als we een gedeelte van de route varen die destijds door de Geuzen is gevolgd om de Spanjaarden weg te jagen bij Leiden en om de uitgehongerde bevolking van de stad te voorzien van haring en wittebrood.

Wilt u als eerste geïnformeerd worden over de activiteiten van de komende maand, neem dan een gratis abonnement op de maandelijkse Nieuwsbrief. Dan boekt u als één van de eersten voor een vaartocht of een koetstocht.

Voor alle boot- en koetstochten is vooraf reserveren (en betalen) verplicht. Bij de wandel- en fietstochten is reserveren niet noodzakelijk, maar wel aanbevolen. Mocht door onvoorziene omstandigheden de tocht niet door gaan, dan zullen wij het door u betaalde inschrijfgeld terugstorten.

Indien u een tocht op een door u gewenste dag en tijd wilt houden, voor uw gezelschap, dan is dat mogelijk. Neem hiervoor contact op middels het “contactformulier” en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Gilde Stadsgidsen heeft een eigen bankrekeningnummer: NL40INGB0009131656.