Dag bezoekers van het PraatHuis

      Reacties uitgeschakeld voor Dag bezoekers van het PraatHuis

We hadden een aardig verhaal over Carnaval voor jullie geschreven. Maar de actualiteit heeft ons achterhaald. De verschrikkelijke ramp in Turkije en Syrië is bij iedereen hard binnengekomen. Daarom schuiven Carnaval even op naar volgend jaar en gaan we praten over deze natuurramp.

Ik weet niet welke kant de discussie op zal gaan, maar we zullen proberen er serieus, met respect voor elkaar, over te praten. Het zal best een moeilijk gesprek kunnen worden, maar daar schrikken niet voor terug!

En daarna gaan we toch maar weer over tot een (verkort) ‘normaal’ programma.

We gaan praten over verjaardagen in een schrikkeljaar. Is dat niet te vroeg? Dat is toch pas volgend jaar? Ja, maar de aanleiding is de verjaardag van een vriendin, geboren in een schrikkeljaar op 28 februari halverwege de avond! Als ze een paar uur later geboren was dan zou ze een ‘klein probleempje’ hebben met het vieren van haar verjaardag! We willen graag met jullie hierover praten en horen hoe jullie dit zouden oplossen?

Nog een klein onderwerp: Internationale Moedertaaldag op 21 februari. Nog nooit van gehoord? We gaan jullie iets vertellen over het belang van de moedertaal.

Na de pauze gaat Manel haar ‘beruchte’ taalspel met jullie spelen. Net als vorige keer: een anderstalige gekoppeld aan een Nederlandstalige. Wees dapper en ga dit spel met durf aan.

Donderdag 16 februari 2023, aanvang 13.00 uur

 En wat doen we nog meer?

Er werd ons gevraagd of we op de bijeenkomst van 2 maart ook iets konden doen over de ‘Internationale Vrouwendag’ die wereldwijd op 8 maart gevierd wordt. Een mooi idee maar dan moet er wel een vrouw zijn die het onderwerp presenteert. Vrijwilligsters kunnen zich tot 16 februari bij het Team aanmelden. Op deze middag zal ook mw. Susanne Bout ons weer voorlichten over het belang van de verkiezingen voor de Provinciale Staten op 15 maart 2023. Er is goed leesbaar informatiemateriaal over deze verkiezingen voor jullie aanwezig.

We hopen donderdag 16 februari op een grote opkomst. Neem je buurman/-vrouw, vriend/-vriendin of kennissen mee. Hoe meer, des te gezelliger!

 Het PraatHuis is open, iedere 1e en 3e donderdag van de maand van 13.00 uur tot 15.00 uur in Uiterwaard 21, wijk Meerzicht, 2716 VA Zoetermeer

Met vriendelijke groeten van het PraatHuis Team, Beata, Evi, Georgette, Jeroen, Rosane, Helga, Gerda, Manel, Shirly en Cees