Dag bezoekers van het PraatHuis 

      Reacties uitgeschakeld voor Dag bezoekers van het PraatHuis 

Dat was een bijzondere middag met Susanne Bout. Eerst een glashelder betoog over de Provinciale- en Waterschapsverkiezingen en dan nog haar meeslepende verhaal over de Internationale Vrouwendag met als gevolg een discussie waar alle aanwezigen ineens spontaan meegingen doen. Dat was een PraatHuis in optima forma!

Voor 16 maart hebben we gekozen voor 5 thema’s:

  1. We bespreken in het kort de resultaten van de verkiezingen,
  2. Twee deelneemsters aan de Internationale Vrouwendag doen een kort verslag
  3. De lente,
  4. Manel gaat iets vertellen over de Ramadan en
  5. Georgette gaat op een heel speciale manier de Nationale Dag van de Muziek aan jullie presenteren.

Is dat niet een beetje veel voor één middag? Ja, maar dat valt wel mee en bovendien is het helemaal afhankelijk van jullie reacties! Als jullie alles alleen maar zwijgend aanhoren dan zijn we snel klaar en gaan we taalspelletjes doen .

Over de verkiezingen zullen we niet lang praten tenzij er heel gekke uitslagen zijn. Helga en Manel hebben toegezegd verslag uit te brengen van hun bijeenkomst Internationale Vrouwendag in het Stadstheater op 8 maart. Over de lente kunnen we uren blijven praten, maar we zullen het kort houden. Manel gaat ons over de Ramadan vertellen. En ja, die dag van de Muziek. Georgette heeft een paar creatieve ideeën over wat we met ‘muziek’ kunnen doen. Als jullie zelf een instrument kunnen bespelen… neem hem/het mee! Samen muziek maken in het PraatHuis zou het begin kunnen zijn van een nieuwe traditie?!

We gaan jullie ook alvast warm maken voor onze TaalTuin eind juli/begin augustus in de Hof van Seghwaert. We zijn druk met het samenstellen van het programma en we zijn op zoek naar gastsprekers (m/v) die op één van de dagen een presentatie willen geven over een interessant onderwerp of ervaring, speciaal gericht op de anderstalige. Denk er eens over na en laat het ons weten. En meer smaken hebben we niet voor dit moment.

Dus nu snel naar het PraatHuis vóór alle stoelen bezet zijn!

Donderdag 16 maart 2023, aanvang 13.00 uur

We hopen donderdag 16 maart op een grote opkomst. Neem je buurman/-vrouw, vriend/-vriendin of kennissen mee. Hoe meer, des te gezelliger!

 Het PraatHuis is open iedere 1e en 3e donderdag van de maand van 13.00 uur tot 15.00 uur in het Uiterwaard 21, wijk Meerzicht, 2716 VA Zoetermeer

Met vriendelijke groeten van het PraatHuis Team, Beata, Evi, Georgette, Jeroen, Rosane, Helga, Gerda, Manel, Shirly en Cees