Tips rond Corona voor jou

      Reacties uitgeschakeld voor Tips rond Corona voor jou

Je zult vast al vragen hebben ontvangen van deelnemers en vrijwilligers over wel of niet doorgaan van taalcoaching. We raden je aan:
– Wees vooral DUIDELIJK over het beleid en de keuzes van jouw organisatie.

Zet jullie besluiten op de website en instrueer de mensen die de telefoon aannemen.
– Vind op de website van het RIVM de laatste stand van aanbevelingen en maatregelen om in acht te nemen
– Luister naar collega’s: uit ons netwerk blijkt, dat veel organisaties de groepsactiviteiten staken, deels uit praktische overwegingen omdat deelnemers wegblijven en ook om besmettingsgevaar te verkleinen.
– Respecteer de keuzes van je vrijwilligers als zij tijdelijk geen 1-op-1-taalcoaching thuis of op locatie willen verzorgen. Informeer hen over digitale alternatieven voor taalontmoetingen, zoals Google Hangout, Skype of Facetime-bellen – mits de deelnemer voldoende digi-vaardig is uiteraard. Stimuleer dat koppels elkaar korte What’s-App-berichtjes sturen om het contact te houden en het sociaal isolement niet te vergroten.
– Verwijs deelnemers naar deze website van Pharos voor een uitleg over het corona-virus in simpel Nederlands, Turks, Tigrinya, Engels en Arabisch
– Tip je deelnemers: op de website van Van Dale kunnen deelnemers nog door oefenen met / luisteren naar audiobestanden van SpreekTaal 1 en SpreekTaal 2.

 

Met vriendelijke groet,

Gerard C. Wennen
06-53184191
Adjunct Coördinator Gilde SamenSpraak