Praathuis 17 september a.s.

      Reacties uitgeschakeld voor Praathuis 17 september a.s.

Ja, we zijn alweer begonnen op 3 september! Waren jullie allemaal verhinderd of is het nog steeds jullie aarzeling ten opzichte van het Corona-virus dat jullie liever thuisbleven? Maar jullie kunnen het goed maken. Wij gaan gewoon door en de volgende PraatHuismiddag is op

Donderdagmiddag 17 september 2020
Van 13.00 uur tot 15.00 uur

We hebben alle noodzakelijk maatregelen genomen. We sturen bij deze uitnodiging ook nogmaals de regels van de gemeente mee. We hopen dat jullie die nog eens lezen vóór jullie komen. Heel belangrijk is wel om het toiletgebruik in het gebouw te beperken. Dus vragen we jullie – vóór je naar het PraatHuis komt – thuis het toilet te gebruiken. Maar het allerbelangrijkste is: al je denkt dat je last hebt van verhoging (koorts), neusloop, hoesten, niezen etc.: blijf dan thuis.

Wat gaan we op donderdagmiddag 17 september doen? Het hoofdthema is

Buren
Omdat we allemaal buren hebben zijn we ook allemaal ‘expert’ op dit gebied. Je kan positieve ervaringen hebben met je buren, maar je kan ook veel problemen hebben/krijgen met je buren. Heb je goede contacten met je buren of zie je ze nauwelijks? We gaan dan ook praten over al deze aspecten: burenhulp, burenruzie, burenoverlast, buurtbemiddeling etc. We hopen echter dat jullie allemaal met positieve verhalen komen. Dat maakt het gesprek alleen maar gezelliger.

 

We gaan de discussie weer doen met stroken waarop een vraag of een bewering staat. De stroken zijn dichtgevouwen en op een schaal gelegd. Alle deelnemers mogen een strook pakken en daarna krijgt ieder een beurt om hardop de vraag/bewering voor te lezen en erop te reageren. Onze ervaring is dat dit tot veel leuke gesprekken leidt.

Als jullie komen dan moeten we jullie gegevens ook vastleggen (besluit van de regering). We willen dan van jullie weten naam, telefoonnummer en e-mailadres. Dat blijft allemaal ‘confidentieel’ en wordt nooit aan buitenstaanders medegedeeld.

Overwin je angst/bezorgdheid voor/over het Corona-virus. We doen alles binnen de regels en met alles wat we doen houden we rekening met jullie en onze gezondheid!

We hopen dat jullie gezond blijven en dat we velen van jullie op 17 september kunnen begroeten.

Hartelijke groeten van
Rosane, Evi, Jeroen, Georgette en Cees