Praathuis donderdag 19 mei a.s.

😄 Hallo bezoekers van het PraatHuis 😄

Na geleerd te hebben hoe je – zonder knoeien – een tompouce kan eten en na onze dolle Oudhollandse spelletjes gaan we dit keer een beetje serieuzer praten over ons samenzijn. We hebben eerst een bijzondere gastspreker!

Als vervolg op ons gesprek over onze nationale feestdag 5 mei heeft een van onze bezoekers uit het AZC, Yunus Kazan, toegezegd een korte toelichting te geven op de Turkse nationale feestdag 19 mei: de Jeugd- en Sportdag (Herdenking van Atatürk). We zijn natuurlijk heel blij met dit initiatief en we zouden het op prijs stellen als meer anderstaligen dit moedige voorbeeld in de toekomst zouden volgen.  

Donderdag 19 mei 2022, aanvang 13.00 uur

En wat gaan we na de pauze doen? Dan gaan we echt serieus praten over ‘discriminatie’. Gerard Wennen zal dit moeilijke onderwerp trachten duidelijk te maken aan de hand van voorbeelden in de praktijk. En natuurlijk hopen we dat jullie actief gaan deelnemen aan de discussie.

Natuurlijk gaan we het namenspel voor de eventuele nieuwkomers weer doen.

We hopen weer op een grote opkomst. Dus neem je buurman/-vrouw, vriend/-vriendin of kennissen mee.

Het PraatHuis is open
Iedere 1e en 3e donderdag van de maand
van 13.00 uur tot 15.00 uur
in Uiterwaard 21, wijk Meerzicht, 2716 VA Zoetermeer

We hebben nog een tip voor jullie: kijk ook eens op onze Nieuwsbrief op www.gildezoetermeer.nl voor het laatste nieuws en de GroepsTaalwandeling.

Hartelijke groeten namens het Team:
Olga, Evi. Jeroen, Georgette, Rosane en Cees

P.S.,
Onze vrouwelijke Teamleden zijn – min of meer – tijdelijk uitgeschakeld door fysieke ongemakken (sorry voor deze formele bewoording) waar we niet verder op in zullen gaan.
We hebben daarom wel ‘steun’ nodig voor het koffie-/theezetten en uitserveren.

Ook ‘in het algemeen’ kunnen we versterking van het Team gebruiken. Als jullie wat tijd (en energie) over hebben …. Laat het ons dan weten. Een deel van het huidige Team is 80+. We kunnen wel wat (relatief) jong bloed gebruiken 😊!

Mag ik jullie aandacht ook nog eens vragen voor onze 4 wandelroutes? Het is nu mooi weer en het regent voorlopig ook niet!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.