Hallo bezoekers van het PraatHuis 

      Reacties uitgeschakeld voor Hallo bezoekers van het PraatHuis 

Regende het op de 21e te hard? Jullie weten toch dat daar regenjassen, paraplu’s etc. voor zijn? Er komt in deze herfst zeer waarschijnlijk nog wel wat meer regen naar de omgeving van het PraatHuis. Maar dat mag toch geen reden zijn om niet te komen?

We gaan op 5 oktober praten over ‘Werelddierendag’. En we zijn een beetje nieuwsgierig naar jullie hobbydieren. Hebben jullie ‘zingende goudvissen’, een hond die kan ‘miauwen’, fietsende ‘marmotten’, een ‘slang’ die kan fluiten of gewoon een gehoorzame hond of kat? We willen graag jullie ervaringen met deze dieren horen. Maar we praten ook over ‘hulphonden’ die voor onze mensen met een fysiek of emotioneel probleem van onmisbare waarde kunnen zijn. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan honden die getraind worden voor politie, douane en opsporing voor drugs en explosieven. Vergeet ook niet de honden die ingezet worden bij rampen om mensen te redden!

Is dit interessant genoeg voor het eerste uur? We hopen het!

Na de pauze gaan we jullie testen op de kennis van de Nederlandse taal met wat interessante taalspelletjes. Vullen we daarmee het tweede uur? We denken van wel. We hebben in ieder geval altijd koffie/thee en koekjes voor twee gezellige uurtjes.

We nodigen jullie daarom hierbij weer uit voor: Donderdag 5 oktober 2023, aanvang 13.00 uur

 Wat gaan we deze maand verder nog doen?

Op 19 oktober gaan we iets doen met Halloween en pompoenen. Nee, we gaan niet stoeien met pompoenen, maar er zijn meer (lekkere) opties om er iets mee te doen. Zijn jullie al nieuwsgierig geworden? Ja, dan verwachten en hopen we dat jullie allemaal komen.  

We hopen op een grote opkomst. Dus neem je buurman/-vrouw, vriend/-vriendin of kennissen mee. Het is een vrije inloop zonder verplichtingen maar met de voorwaarde dat je probeert Nederlands te spreken.

 Het PraatHuis is open iedere 1e en 3e donderdag van de maand  van 13.00 uur tot 15.00 uur in Uiterwaard 21, wijk Meerzicht, 2716 VA Zoetermeer

We hebben nog een tip voor jullie: kijk ook eens op onze website www.gildezoetermeer.nl voor het laatste nieuws.

Hartelijke groeten namens het Team: Georgette, Shirly, Manel, Gerda, Aty en Cees

 

P.S. Herhaling:

Taalmaatjes, wees eens nieuwsgierig en kom samen naar het PraatHuis! Dan kunnen jullie gelijk aangeven of we iets moeten aanpassen of veranderen. We willen graag jullie adviezen meenemen in ons toekomstige programma. En als jullie nog een idee hebben om met een voordracht/praatje het programma aan te vullen, dan zullen we jullie met open armen ontvangen.

..en verder: 

We kunnen ook uitbreiding van het Team gebruiken. Dus, als je nog wat tijd over hebt om op donderdagmiddagen ons te komen versterken: van harte welkom en heel erg graag!

 

Bericht vervalt op vrijdag 29 maart 2024 9:40