Hallo bezoekers van het PraatHuis 

      Reacties uitgeschakeld voor Hallo bezoekers van het PraatHuis 

Kunnen we jullie verleiden met een kom heerlijke soep midden op de dag? Kom dan gewoon naar het PraatHuis!

Onze Chef van de TaalTuin, Bisoedh, gaat voor ons weer zijn beroemde ‘pompoensoep’ koken. Waarom geen erwtensoep? Nu, we dachten een verband te zien met Halloween eind deze maand.

Terwijl de kok staat te koken gaan wij samen praten over dit speciale gerecht. Hebben jullie in het land van herkomst ook pompoensoep of een heel bijzondere soep? Zo ja, vertel ons erover. Maar jullie mogen ook praten over het eigen ‘nationale gerecht’. En is het niet te veel moeite om het recept ervan op te schrijven? Dan kunnen we het zelf ook een proberen te maken en het recept komt misschien dan wel in de volgende Nieuwsbrief!

We gaan niet alleen praten over koken maar we gaan ook praten over Halloween en dan komt vanzelf de pompoen in het gesprek tevoorschijn. En natuurlijk gaan we dan de soep eten. Eerst even blazen anders verbrand je je mond en dan genieten! Het wordt dus een soort ‘culinaire’ middag.

Maar om te voorkomen dat jullie slechts een bodempje soep kunnen krijgen vanwege het grote aantal deelnemers, vragen we jullie om je even per mail aan te melden. Dan kunnen we rekening houden met de hoeveelheid soep die we gaan maken.

Misschien denken jullie: ‘Eet het maar lekker zelf op’! OK, dat gaan we ook doen,  maar jullie missen dan echt wel iets speciaals!     

Kom gewoon naar het PraatHuis en laat je verrassen. We nodigen jullie daarom hierbij weer uit voor:

Donderdag 19 oktober 2023, aanvang 13.00 uur

We hopen op een grote opkomst. Dus neem je buurman/-vrouw, vriend/-vriendin of kennissen mee. Het is een vrije inloop zonder verplichtingen maar met de voorwaarde dat je probeert Nederlands te spreken.

 Het PraatHuis is open iedere 1e en 3e donderdag van de maand van 13.00 uur tot 15.00 uur in Uiterwaard 21, wijk Meerzicht, 2716 VA Zoetermeer

Voor 2023 zijn dat nog de donderdagen 2 november, 16 november, 7 december en 21 december.

We hebben nog een tip voor jullie: kijk ook eens op onze website www.gildezoetermeer.nl voor het laatste nieuws.

Hartelijke groeten namens het Team: Georgette, Shirly, Manel, Gerda en Cees

P.S. Weten jullie het e-mailadres niet meer? praathuis@gildezoetermeer.nl

We kunnen ook uitbreiding van het PraatHuis Team gebruiken. Dus, als je nog wat tijd over hebt om op donderdagmiddagen ons te komen versterken: van harte welkom en heel erg graag!

 

Bericht vervalt op vrijdag 12 april 2024 9:00