Alle bezoekers van het PraatHuis, van harte welkom!

      Reacties uitgeschakeld voor Alle bezoekers van het PraatHuis, van harte welkom!

We hebben op 3 maart het PraatHuis heropend. Geen groot feest maar gewoon gezellig samen met de bezoekers. Het was voor het Team eerst wel even spannend want we wisten niet of jullie de weg naar het PraatHuis nog kenden. Maar we maakten ons zorgen om niets want het was een feest van herkenning met eigenlijk alleen maar bekenden.

Het was een middag als vanouds. Vrolijke contacten en de door ons gehoopte ‘hernieuwde kennismaking’ verliep prima. Eigenlijk was er niets veranderd! We zijn gewoon verdergegaan waar we 2 jaar geleden moesten stoppen.

We zijn begonnen met een leuke en leerzame discussie over de gemeenteverkiezingen. Maar het leukste deel van de middag was het voorstellen van de anderstaligen met naam, geschreven naam, hoe spreek je het uit en de vertaling naar het Nederlands. Het was een hilarische gebeurtenis. Zij (en wij) hebben een leuke middag gehad. Jaloers? Kom dan ook naar het PraatHuis!

We willen dat naamonderdeel erin houden voor alle nieuwkomers. Het is ook een mooie entree en een leuke kennismaking met de bezoekers van het PraatHuis.

Wat gaan we doen?

We gaan praten over de lente. We hopen natuurlijk dat de natuur ons op deze middag verrast met een mooi zonnetje. Wat gaat de lente met ons zelf doen? Nieuwe energie, langer licht, weg met de dikke jassen? Ook het groen komt weer terug in het straatbeeld en hopelijk fleurt het jullie humeur ook weer op? Enfin, genoeg stof om over te discussiëren.

En natuurlijk gaan we praten over wat de Coronapandemie met ons leven heeft gedaan. Is er veel veranderd in je leven? Heb je je erg moeten aanpassen? We gaan weer werken met de dichtgevouwen stroken met daarop een vraag of bewering hierover. Jullie trekken dan blind een strook om vervolgens daarop met luide stem  een antwoord te geven. Verrassend en spannend!

En als er nog tijd over is dan komen nog even terug op de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Niet lang maar wel informatief.

We hebben weer verse koffie/thee en koekjes. Verras ons met een hoge opkomst en neem je taalmaatje, buurman/-vrouw, vriend of vriendin mee. We hebben ruimte zat. Tot ziens op 17 maart!

Hartelijke groeten van het Team: Olga, Rosane, Evi, Jeroen, Georgette en Cees