SamenSterker krijgt vorm

      Reacties uitgeschakeld voor SamenSterker krijgt vorm

Het is een raar jaar. Eerst gooiden de Corona-maatregelen roet in het eten, daarna zaten we ineens midden in de vakantieperiode. Maar we beginnen nu toch weer op stoom te komen.
Vanmiddag gaan we verder met Teamdesk les 4 en de verwachting is dat we alle 10 de lessen vóór 1 september kunnen afronden. Weliswaar niet in een vergaderzaal, maar via Zoom. En eigenlijk is dat niet eens een handicap.

En er zijn concrete plannen om in september te beginnen met een basiscursus WordPress. Met dit gereedschap kun je een website bouwen en onderhouden. Ook deze website is gebaseerd op WordPress. Aan deze cursus zullen in elk geval mensen vanuit Gilde Zoetermeer en UVV Zoetermeer meedoen. Maar de cursus zal ook beschikbaar zijn voor mensen uit andere vrijwilligersorganisaties. Na de eerste 2 lessen ben je al in staat om zelf een nieuwsbericht te maken en op de website te plaatsen, compleet met plaatje of video. Dat is voor een aantal mensen vermoedelijk al genoeg. Die zullen dan afhaken en worden redacteur. Maar wij gaan – als daar belangstelling voor is – wel door met de delen van WordPress die je nodig hebt om structuur in een website aan te brengen en om er functionaliteit aan toe te voegen. Als je die kennis hebt, kun je als webmaster aan de gang. Hoeveel lessen daarvoor nodig zijn is vooral afhankelijk van het startniveau van de deelnemers. Dat gaan we dus in overleg vaststellen.

Ook de cursus WordPress zal via Zoom worden gegeven, Samensterker heeft daarvoor een abonnement afgesloten, waarmee we onbeperkt kunnen ‘zoomen’.

Er zijn ook (vooralsnog niet heel concrete) ideeën om een cursus Boekhouden te verzorgen voor (aspirant-) penningmeesters. Geen idee of daar breed behoefte aan is, maar we hebben in elk geval de kennis in huis…..