Uitnodiging PraatHuis 7 November

      Geen reacties op Uitnodiging PraatHuis 7 November

Dag bezoekers van het PraatHuis,

Wij nodigen jullie uit voor onze bijeenkomst op donderdag 7 november 2019 in het Praathuis van 13.00 tot 15.00 uur.

Op deze middag willen we met jullie praten over de staatsvormen in Nederland, Europa en de rest van de wereld. Aanleiding was het recente bezoek van Koning Willem Alexander en koningin Maxima aan India. Het gaf een treffend beeld van hoe ons koninkrijk (met een parlementaire democratie) kan verschillen met een republikeins systeem in een Aziatisch land dat compleet anders is georganiseerd en gestructureerd dan in ons Westers Europa.

Nu heb ik gelijk al een paar moeilijke woorden genoemd en daar gaan we met jullie over praten en waar nodig die nog eens extra verklaren of toelichten. Natuurlijk zullen we ook praten over alle regeringsvormen als koninkrijk, republiek, dictatuur etc. en over de (politieke) leiders ervan.

Het is wel de bedoeling dat jullie praten en dat we samen in een discussie aangeven wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende systemen en ook waar jullie voorkeur naar uit gaat. Ik denk dat dit een onderwerp is waarover we allemaal (uit ervaring) mee kunnen praten. Ik zou het daarbij ook fijn vinden als jullie taalmaatjes ook aanwezig zouden zijn.

We willen die discussie vanaf plm. 13.30 uur in ongeveer een uur doen en daarna gaan we gewoon weer gezellig kletsen. We hopen op een grote opkomst en willen er samen met jullie een gezellige middag van maken.

Het PraatHuis is elke 1ste en 3de donderdag van de maand open van 13.00 uur tot 15.00 uur.

Koffie en thee zijn bij ons gratis (maar een kleine bijdrage is altijd welkom).

Om ons te vinden – dit voor de nieuwkomers – moet u wel even zoeken. We zitten in het

Wijkcentrum Meerzicht, Uiterwaard 21, op de 1e etage.

Wat gaan we verder dit jaar nog meer doen?

Op 21 november plannen we een taalspelletjes-middag. Op 5 december zullen we praten over Sinterklaas en hebben we een kleine verrassing. Op 19 december praten we over Kerstmis en de jaarwisseling in Nederland.

Is dit interessant genoeg voor jullie? Laat het ons weten op de Praatmiddag.

Met vriendelijke groeten,

Het PraatHuis Team,

Jeroen, Cees, Evi, Rosane & vrijwilligers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *