Magisch Zoetermeer

      Reacties uitgeschakeld voor Magisch Zoetermeer

In december 2019 is de tweede versie van het evenement Magisch Zoetermeer. Ook dit jaar is er weer aandacht voor eenzame ouderen. De opzet is enigszins vergelijkbaar met die van vorig jaar, maar we pakken het nog wat groter aan. Dit is wat we in december willen gaan doen:

  1.  Vanaf zaterdag 7 december staat er in de passage bij de roltrap een grote kerstboom en we richten daar ook weer een Kersthuis bij in, waar mensen kerstballen kunnen kopen voor het goede doel. Die kerstballen zullen trouwens op veel meer plaatsen te koop zijn.
  2. We gaan eenzame ouderen uitnodigen om op dinsdag 17 december deel te nemen aan een gezellige kerstlunch of een high tea.
  3. Op donderdag 19 december worden ouderen ‘s-morgens ontvangen in de bioscoop voor een kopje koffie met gebak en een leuke filmvoorstelling.
  4. Diezelfde dag gaan we ‘s-middags winkelen in het Stadshart met ouderen (één-op-één begeleiding)
  5. Tussen 20 en 24 december worden ouderen die de deur niet meer uit kunnen bezocht door een vrijwilliger, die dan bij vertrek een cadeau voor de oudere achterlaat.
  6. Van 27 t/m 30 december staat er weer een Magisch Dorp op de Markt, met dit jaar wat meer attracties voor het oudere publiek.
  7. Op zaterdag 28 en zondag 29 december kunnen eenzame ouderen gratis naar de theatervoorstelling ‘Verborgen schatten’ in het Magisch dorp op de Markt.

Voor al deze activiteiten hebben we uiteraard weer heel veel vrijwilligers nodig. Denk aan mensen die helpen bij het op- en afbouwen van het Magisch dorp, de verkoop van kerstballen voor het goede doel, begeleiden van ouderen tijdens de lunch, high tea, bioscoop- of theaterbezoek, het uitdelen van cadeaus, etc.

Specifiek voor de activiteiten 2, 3, 4 en 7 zoeken we – net als vorig jaar – chauffeurs die in hun eigen auto één of meer ouderen willen ophalen, begeleiden naar/tijdens het evenement en na afloop weer thuis brengen. Exacte tijden zijn op dit moment nog niet bekend.

Met de core business van het Gilde Zoetermeer heeft dit uiteraard niet zoveel te maken. Maar ik schat – op basis van mijn eigen ervaringen vorig jaar – in dat veel van onze vrijwilligers het erg leuk zouden vinden om er een bijdrage aan te kunnen leveren. Daarnaast is het natuurlijk ook een uitgelezen kans om eens kennis te maken met andere vrijwilligers(organisaties).

Als je mee wilt doen, kun je jezelf aanmelden bij Ton Jense, tel. 06-48068359 of via email: samensterker@gildezoetermeer.nl